Vormgeven in hout en staal

Rotonde project Driel

Samen met de Drielse dorpsraad ben ik bezig met ontwerpen van een vrijheids-monument voor en op de rotonde Broeksingel. Op dit moment is het project in het stadium van het vertalen van mijn gedachtes naar een volwaardig design. Het wordt een nogal omvangrijk geheel, ik praat vanaf nu dan ook van een compositie. Wat ik wil is de wegen ernaar toe erbij betrekken maar ook aangrenzende plantsoenen en/of gebieden.

Bekijk foto's
Handtekening Hans Bouwman Stylyts

Over het project

Samen met de Dorpsraad, bewoners en omwonenden van Driel ver-groenen en vormen we de leefomgeving en het aantrekkelijk maken van het buitengebied. Vanuit alle wegen die naar de rotonde van Driel lopen, komen er straks mensen silhouetten te staan op ware grootte, dat is gemaakt van Cortenstaal.  Al deze mensen hebben één doel: het behalen van de vrijheid. Rondom de rotonde worden er banken neergezet en worden er verschillende groene elementen geplaatst. Ook zal er een info-centrum gedesigned worden om de compositie te verwoorden. Info-centrum zal als een centraal geheel worden, hier kunnen de toeschouwers/bezoekers hun fietsen plaatsen, lunch nuttigen en de nodige info lezen middels borden. In de info-centrum zal ook een gedeelte vrijgemaakt worden met de jeugd.

Midden op de rotonde prijkt een gedaante die de vrijheid uitbeeld (4 a 5 m hoog) dit object zal verbeeld worden met een uitwaaierend achterkant. Voorkant 2.5 D maar naar achteren in flarden uitwaaiend. Het wordt een drie dimensionaal object, dat van alle vier de wegen te zien is. Het hoofddoel zal het aanzicht vanuit de verlengde rijnstraat worden.

Onze visie bij dit project is:

  • Warm entree via de rotonde naar het dorp en buitengebied
  • Ver-groenen van de rotonde
  • Waardering uiten naar onze vrijheid
  • het gevoel van vrijheid uitbeelden
  • vrijheid is niet alleen persoonlijk maar ook de samenleving/omgeving
  • vrijheid zit in je gedachtes en in je gevoel
  • vrijheid is heel vergankelijk en kwetsbaar, kan maar zo een andere kant ‘uitwaaien’ en moet je koesteren in vloeipapier
  • Bezoekers verrassen met kunst

Updates met foto's


6 okt 2023

open dag

Hoera, de uitnodigingen, folders en de enquête zijn klaar. Alleen nog ff versturen. De open dag zal zijn; op 21 oktober zal de uitnodigingsbrief gelden, deze wordt oa verstuurd naar de aanwonende ... Lees meer