Vormgeven in hout en staal

Het ‘WOW’ gevoel

Grootste voldoening voor mij is als de klant met ongeloof naar het resultaat toeloopt, eventjes de ogen dichtknijp en in gedachte ‘wow’ mijmert.

Ik ben geïnspireerd

Hans Bouwman

Metaal is mijn oorsprong, aangevuld met een ander oerproduct (hout) geeft het mij het ultieme geluk én het begrip mooi en design. De veelzijdigheid van deze twee oerproducten stimuleren mij om verder te gaan dan het geldende. Leidraad moet altijd ambacht, vakmanschap, duurzaamheid en de natuur zijn.

Mijn grootste kracht zit in het alles in eigen beheer houden, ik voer zelf alles uit, van schets naar digitale tekening, van denkbeeld tot het uiteindelijk fysieke. Ook de ideeën van een buitenstaander kan ik inpassen in mijn gedachtewereld over het ontwerp. Het grootste pluspunt is dat alles handwerk is en altijd uniek is en dat de familieleden een grote inspraak hebben. Geen één ontwerp is hetzelfde, er kan met verschillende materialen gewerkt worden. Echter is het wel zo dat ik altijd de eindbeslissing neem en dit onherroepelijk is.

Design en het begrip ‘mooi’ zijn onlosmakelijk verbonden met kennis, ambacht, vakmanschap en het delen van een ieder zijn creatief vermogen. Daarom lijkt het me ook fantastisch om samen met u tot een mooi en verantwoord ontwerp te komen. Om samen te kijken naar mooie een eenvoudige vormen, kijken naar de natuur, vormen naar de natuur (de natuur heeft design en de juiste proporties altijd bij haar).

Waar ik oa voor sta, waar ik mijn ontwerpen het eerste aan toets is ‘recyclen’. Recyclen is een mooi en groot goed, gelukkig sta ik hier niet alleen in, de jeugd gaat hierin voorop en ik volg met liefde deze richting. Een mooi gedachtegoed is ‘eigenhouteerst’, laten we om ons heen kijken en gangbaar materiaal nemen voor we de regenwouden nog meer beschadigen, Europees hout is prima en zeker zo mooi. Mijn mondriaantafel is hierop gebaseerd, resthout van objecten bewerk ik tot een ‘mondriaantafel’. Zorgen dat wij de wereld op een goede en juiste manier overhandigen aan de volgende generaties. Laten we er samen voor zorgen dat design mooi oud wordt.

Bij iedere opdracht, iedere keer weer, kom ik in een ‘droom van oerinstincten’ om de samenwerking tussen klant en mij over te brengen. Elke keer weer ervaar ik leermomenten. Het ontwerp is leidend maar de weg ernaar toe is vele male boeiender ……

Meer weten over Stylyts?

Neem gerust even contact op of kom een keer langs voor een kennismakingsgesprek bij mijn werkplaats in Driel.

Hans Bouwman

Vormgever/kunstenaar in hout en metaal

info@stylyts.nl
06 81393592

Terug naar boven
© Copyright 2024 STYLYTS - Hans Bouwman