Vormgeven in hout en staal

Kiezen voor…

Laten we nu kiezen voor mooi, zodat je bij iedere blik op het voorwerp nog steeds het ‘wow’ gevoel hebt of weer krijgt.Laten we nu eens kiezen voor het niet gebruikelijke, laten we nu eens ‘out off the box’ denken en doen.

Neem contact op

Kiezen voor kwaliteit

De laatste jaren krijg ik een toch een ander gevoel als wat ik gewend ben, eigenlijk wat ik mijn hele leven wilde maar door allerlei omstandigheden naar achter schoof. Ik merk dat we meer en meer naar een andere wereld gaan en willen, misschien komt het door de omstandigheden maar volgens mij ook het persoonlijke. Het komt mij voor dat we proberen de natuur en het klimaat voorrang gaan geven en dat we, bewust of onbewust, kwaliteit aan ons leven gaan geven. Dat we de kwantiteit naar achteren duwen en bewuster gaan leven.

Ik kan dat alleen maar toejuichen, mijn idee. In mijn vorige pagina had ik het al over ‘eigenhouteerst’ wat op zich al een juiste mind is. We gaan steeds meer voor het mooie en kwaliteit kiezen. Natuurlijk kunnen we niet voor ieder detail en gebruiksvoorwerp het juiste design kiezen, het moet ook werkbaar zijn. Maar laten we nu eens voor een paar gebruiks/verbruiks-voorwerpen nu eens naar ons gevoel, naar ons inzicht, naar ons gedachtegang gaan. Laten we voor een paar voorwerpen nu eens mooie en juiste materialen én mooie lijnen kiezen. Laten we nu eens kiezen voor kwaliteit, duurzaamheid en inzicht anders dan wegwerpmaterialen, de wereld ligt er vol mee toch?

Laten we nu kiezen voor mooi, zodat je bij iedere blik op het voorwerp nog steeds het ‘wow’ gevoel hebt of weer krijgt. Laten we nu eens kiezen voor het niet gebruikelijke, laten we nu eens ‘out off the box’ denken en doen. Laten we nu eens bij het aanraken van het voorwerp zachtjes de ogen dichtdoen en mijmeren over wat mooi en niet mooi is. Het gevoel moet weer terugkomen van dat we zuinig op mooie en de juiste voorwerpen moeten zijn, dat we dit soort dingen koesteren in vloeipapier. Het verlangen moet weer terugkomen……….

Laten we samen zorgen voor de toekomst…………

Terug naar boven
© Copyright 2024 STYLYTS - Hans Bouwman