Vormgeven in hout en staal

Levens- carrousel

Kijktuin de Stek wil in haar omgeving een gedeelte maken die een leven vertegenwoordigd.

Bekijk foto's
Handtekening Hans Bouwman Stylyts

Levens-carrousel over het leven zelf

De Kijktuin wil een gedeelte van de tuin indelen met een levens-carrousel. Dit willen ze vormgeven in vier gedeeltes met een iedere kwart een gedeelte van het leven. Dit willen ze vormgeven met beplanting en op iedere kwart een schilderij van glas in lood. Deze ‘schilderijen’ worden gemaakt door Gery Garttener, vormgever in glaswerk. Ook deze schilderijen zullen ieder gedeelte van het leven als hoofddoel krijgen. Buiten de gelegenheid om deze schilderijen te monteren heb ik de carrousel vorm gegeven. Ook hier heb ik in het ontwerp geprobeerd om de vier jaarlevens vorm te geven. De vier jaarlevens zijn al bekend……. geboorte en kind zijn, jeugd, volwassenheid en ouderdom.

updates met foto's


27 feb 2022

het uiteindelijk resultaat

omdat het nogal een inhoudelijke bewerking (digitaal tekenen, Fusion) was, heeft het nogal wat voeten in aarde gehad, vandaar het late tijdstip. Ik heb de invulling van de buitenring met insnijding... Lees meer

22 dec 2021

tweede tekening

ik zie ook graag  in de constructie de vier jaargangen uitkomen……..

17 dec 2021

eerste tekening

Eigenlijk is het geen ontwerp, dit bestaat al zoveel eeuwen, ik heb er zelfs rondjes in gedraaid……….. ook mijn kinderen. Maar lopen we niet allemaal in rondjes?

Terug naar boven
© Copyright 2024 STYLYTS - Hans Bouwman